Reporteren

En borgerkrig er ikke en krig, men en sygdom. I en borgerkrig er fjenden en landsmand, man kæmper næsten med sig selv. Og det er sikkert derfor, at denne krig antager så frygtelige
former: man skyder mere end man kæmper. Her skyder man , som man skover... og menneskene har ikke mere agtelse for hinanden.
(Blødende Spanien 1936)

Reporteren
I 1933 sammenlægges alle franske flyselskaber under navnet  "Air France". Saint-Exupéry ansættes i deres pr-afdeling i 1934.


I 1935 rejser han til Moskva for den franske avis Paris Soir. Hans artikler bliver en stor succes.

I 1936 forsøger han at slå rekorden Paris-Saigon, men hans fly rammer en klippe i den libyske ørken, og han bliver først fundet efter at have gået tre dage og nætter i ørkenen.

Den Spanske Borgerkrig bryder ud d. 17 juli 1936. I august bliver Saint-Exupéry sendt til Barcelona for at rapportere fra krigen. I 1937 vender han tilbage til Spanien i selskab med bl.a. Hemingway for at deltage som reporter i borgerkrigen på republikanernes side.
I 1938 drager han atter til New York.

Han deltager i en raid som har til formål at forbinde New York og Ildlandet, sydspidsen af  Sydamerika. Under en mellemlanding i Guatemala-City smadres hans fly. Hårdt såret ligger han fem dage i koma og tilbringer herefter en måned på hospital.