Udstilling - Saint-Exupéry 100 år

I 2000 arrangerede jeg mindeudstillingen "Saint-Exupéry - 100 år/ans" i anledning af 100 året for Saint-Exupérys fødsel.  

Udstillingen fandt sted på Det Franske Kulturinstitut i København og havde Prins Henrik som protektor.

Under åbningen d. 31. maj deltog bl.a. Prins Henrik og to af Saint-Exupérys efterkommere fra Frankrig.

Det var en stor dag for mig, og udstillingen fik fine anmeldelser i bl.a. Kristeligt Dagblad. I dagene op til udstillingen blev jeg interviewet til Danmarks Radio af skønne Karsten Pharao. 

"Krigsflyver og hjerteven"
Juni 2000. Kristeligt Dagblad

Direktøren for Det Franske Kulturinsitut George Zask og Prins Henrik ser på de udstillede fly. I baggrunden modeller af skolefly, som Saint-Exupéry har fløjet med.
Montre med fly Prins Henrik, mig selv, instituttets kulturansvarligeThierry Lagneau, Saint-Exupérys grand niece og direktøren for instituttet ser på de udstillede fly.
To af Saint-Exupérys efterkommere fra Frankrig, Nathalie des Vallières og Frédéric d´Agay fortalte om Saint-Exupéry og hans liv og værk.
Blandt de udstillede genstande var der også merchandising med den lille prins.
Karsten Pharao interviewer mig til det siden nedlagte Alfabet på P1. På plakaten ses Saint-Exupéry i Andesbjergene. Her faldt hans kammerat Henri Guillaumet ned og vandrede i fem dage uden mad og drikke i isnende frost. ”Det jeg har gjort, kunne intet dyr have gjort”, sagde han, da han blev fundet. Citatet findes i ”Blæsten, Sandet og Stjernerne”.