Antoine de Saint-Exupéry

Page
Menu
News
You are here:   Home > Værk > 1931 Flyvere i natten

1931 Flyvere i natten

Inspirationen til sin næste bog, "Flyvere i Natten" (Vol de Nuit), finder Saint-Exupéry under sin ansættelse i den argentinske afdeling af "Compagnie Aérienne Française" i Buenos Aires.

Hans chef Didier Daurat tager i begyndelsen af 1928 den historiske beslutning, at der nu også skal flyves post om natten. Romanen skildrer bl.a. de farefulde natlige flyvninger over Sydamerikas høje bjerge og konflikten mellem den hjemlige tryghed og det farefulde arbejde. Saint-Exupéry viser sit manuskript til Andre Gide, som skriver forordet til romanen. "Flyvere i natten" modtager samme år den fornemme litterære pris "Prix Fémina".
 
"Alt, hvad Saint-Exupéry fortæller, har han fagmandens kendskab til. Ofte har han stået ansigt til ansigt med faren, og det har givet hans bog en uforlignelig ægthed og friskhed. (…) Denne fortælling, hvis litterære værdi jeg beundrer så højt, har tillige værdi som virkelighedsskildring, og den lykkelige forening af disse to egenskaber gør "Flyvere i natten" til en enestående betydelig bog". (Andre Gide i sit forord til "Flyvere i natten").

« prev  |   top  |   next »
Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login